Acum în direct

Title

Artist

Comisia Europeană propune reducerea emisiilor de carbon din UE cu 55% până în anul 2030

Scris de la 16 septembrie 2020

Comisia Europeană (CE) a propus reducerea emisiilor de carbon în UE cu 55% până în 2030 comparativ cu nivelurile din 1990. Acest lucru a fost declarat miercuri de șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a vorbit în cadrul sesiunii Parlamentului European cu un discurs anual privind starea lucrurilor în Uniunea Europeană.

„Comisia Europeană propune o creștere a emisiilor de carbon la 55% până în 2030, o creștere semnificativă față de obiectivul anterior de 40% [până în 2030]”, a declarat ea. „Întenționăm să investim până la 30% din programe de redresare economică (Next Generation EU), în valoare de 750 miliarde EUR (calculate pentru perioada până în 2027), în proiecte de energie verde.

Von der Leyen a mai spus că vara viitoare UE își va revizui legislația privind clima pentru a atinge acest obiectiv. „Vara viitoare vom revizui legislația climatică pentru a o adapta la obiectivul de reducere a emisiilor de carbon cu până la 55% până în 2030”, a adăugat ea.

„Vom introduce noi taxe de carbon. Această taxă va motiva partenerii UE să reducă emisiile. Carbonul trebuie să aibă un preț”, a spus ea, fără a oferi detalii sau parametri numerici pentru viitoarele taxe de carbon.

În această vară, Comisia Europeană și-a menționat deja intenția de a introduce taxe pentru carbon pentru a furniza o parte din finanțarea planului de sprijin economic al UE de 750 miliarde EUR după pandemie până în 2027. Toți acești bani, conform planului CE, vor fi atrași sub formă de împrumuturi, pe care țările UE vor trebui să le plătească până în 2052. Pentru a achita aceste împrumuturi vor fi necesare noi impozite.

Potrivit surselor, „taxele de carbon” se vor aplica tuturor mărfurilor din țările din afara UE, unde, potrivit Bruxelles-ului, nivelul emisiilor de carbon este mai mare decât în ​​UE. Astfel, aceste taxe vor deveni cel mai important instrument al politicilor protecționiste care vor crește costul bunurilor străine în UE și, astfel, vor contribui la creșterea competitivității produselor fabricate în țările UE. Fără aceste taxe, bunurile europene își vor pierde competitivitatea în următorii ani, deoarece costurile lor vor crește rapid pe măsură ce economiile UE vor trece în continuare la energie alternativă scumpă.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Acum în direct

Title

Artist