Acum în direct

Title

Artist

Capacitatea de stocare a energiei din SUA ar putea crește cu 89% în anul 2024

Scris de la 11 ianuarie 2024

În SUA, capacitatea de stocare a energiei ar putea crește cu 89% în 2024, adică cu 15 GW. Acest lucru se va întâmpla dacă toate proiectele vor fi puse în funcțiune conform calendarului planificat, relatează Reuters.

Potrivit Administrației americane pentru Informații în domeniul Energiei, capacitatea de stocare ajungea la 16 GW în 2023. Acestea sunt programate să crească până la 30 GW în 2024.

„Cantitatea mare de capacitate solară și eoliană existentă și planificată în California și Texas determină o nevoie tot mai mare de stocare”, se arată în articol.

Se observă că aceste două state au instalat capacități de stocare a energiei de 7,3 GW (California) și 3,2 GW (Texas). Se preconizează că, până în iulie 2024, în Texas vor fi disponibile aproximativ 4,46 GW de astfel de capacități. Materialul a subliniat că, din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare în cazul proiectelor de mare anvergură, termenele de implementare a acestora pot fi întârziate cu aproape șase luni.

Reamintim că, potrivit BloombergNEF, în SUA și China începe un deceniu de dezvoltare a sistemelor de stocare a energiei. În SUA, până în 2030, se așteaptă ca pentru fiecare 25 GW de energie solară să existe 50 GW de stocare în baterii conectate la rețea.


Acum în direct

Title

Artist