În Franța au fost returnate 10 tone de deșeuri arunacte ilegal „proprietarului”
Scris de EcoFM la 10 ianuarie 2020
Angajații municipali ai comunei franceze Léneville (departamentul Oise) au identificat intrusul, care a aruncat în câmp aproximativ 10 tone de deșeuri și i-au returnat gunoiul. Potrivit declarației primarului comunei de pe facebook, Christoph Dietrich, bărbatul a primit și o amendă impresionantă.
„L-am identificat pe cel care a făcut asta, nu a fost dificil: a condus sub toate camerele din oraș”, a spus el, menționând că în timpul zilei, o mașină a trecut de zece ori între casa infractorului și locul depozitului ilegal.
După aceea, oficialii municipali au încărcat gunoiul în cinci vagoane și l-au transportat în zona suburbană unde se află casa făptașului, și l-au descărcat. Primarul a postat, de asemenea, o înregistrare a conversației cu intrusul, în timpul căreia acesta i-a amintit de existența depozitelor legale și a modalităților de colectare a gunoiului și a notificat, de asemenea, necesitatea de a plăti 4 mii de euro pentru munca de înlăturare a depozitului ilegal.
Problema „depozitelor ilegale” este una dintre cele mai discutate în societatea franceză pe fundalul unei propagande constante împotriva poluării. Motivul constă atât în reticența cetățenilor de a plăti pentru colectarea gunoiului, cât și în activitatea companiilor de colectare a deșeurilor fictive, care în loc să transporte către instalațiile de prelucrare a gunoiului scot conținutul pubelelor stradale într-un colț liniștit în afara orașului.
În septembrie 2019, Asociația franceză „Coasta Senei, Natură, Mediu” (RSNE) a mers în instanță după un alt refuz al autorităților de a autoriza curățarea unei gunoiști ilegale în apropierea Parisului, unde s-au acumulat aproximativ 7 mii de metri cubi de gunoi. Potrivit activiștilor, un pericol special este azbestul, care, sub influența ploii și a vântului, se prăbușește și împrăștie praf în afara depozitului. Organizația a raportat că a încercat să obțină consimțământul primăriei pentru curățarea gratuită a teritoriului de către voluntari, începând din 2017.