Acum în direct

Title

Artist

Papa Fracisc consideră că schimbările climatice reprezintă o amenințare la adresa vieții pe Pământ

Scris de la 27 noiembrie 2023

Papa Francisc declară amenințare la adresa omenirii pe fondul situației climatice.

„Lumea noastră, pe lângă război, este supusă unei alte mari amenințări, cea climatică, care pune în pericol viața pe Pământ, în special a generațiilor viitoare. Acest lucru este contrar Providenței lui Dumnezeu”, a spus el după rugăciunea Angelus de duminică, care de această dată a fost recitată de un oficial al Vaticanului din cauza indispoziției Papei.

Suveranul pontif, în pofida stării sale de rău, intenționează să se deplaseze la Dubai pentru conferința ONU privind clima COP28. Discursul său ar urma să aibă loc sâmbătă, 2 decembrie, potrivit cotidianului Le Figaro.

Papa, care enumeră protecția mediului ca fiind una dintre principalele priorități ale pontificatului său, este așteptat să țină un discurs în care va denunța inacțiunea în materie de securitate climatică a țărilor vizate și le va cere acestora să reducă drastic emisiile de gaze cu efect de seră.

Aceasta va fi cea de-a 45-a călătorie externă a suveranului pontif și cea de-a șasea din 2023. Suferind de dureri la genunchi și slăbit după o operație abdominală în luna iunie a acestui an, papa, în vârstă de 86 de ani, se află într-un scaun cu rotile.


Acum în direct

Title

Artist