Apple intenționează să reducă amprenta de carbon pe întregul lanț de producție
Scris de EcoFM la 27 iulie 2020
Compania americană Apple intenționează să reducă emisiile de dioxid de carbon la zero pe întregul lanț de producție al tehnologiei sale în termen de 10 ani. Declarația corespunzătoare este publicată pe site-ul companiei. Conducerea companiei subliniază că până acum toate birourile Apple și centrele de date din întreaga lume funcționează deja pe bază de energie regenerabilă. Cu toate acestea, până în 2030, compania promite să scape complet de emisiile de dioxid de carbon în atmosferă, inclusiv în procesul de producție, acest lucru se aplică chiar și furnizorilor terți de piese pentru produsele sale.
Se preconizează că compania va putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 75% folosind metode convenționale, inclusiv prin utilizarea de energie „verde”. Cu toate acestea, pentru a atinge ținta 100%, Apple promite să dezvolte tehnologii speciale „verzi” pentru a scăpa de dioxidul de carbon generat în producție.
Wall Street Journal notează că aproape toate produsele Apple sunt fabricate în prezent în China. Prin urmare, furnizorii chinezi vor trebui să-și regândească operațiunile pentru a atinge obiectivele de mediu dacă intenționează să continue parteneriatul cu Apple.
Potrivit Apple, mai mult de 70 dintre partenerii lor din 17 țări au confirmat că își vor fabrica produsele folosind doar surse de energie regenerabilă. Proiectele de energie regenerabilă vor ajuta la evitarea emisiilor de peste 14,3 milioane tone metrice de CO2 pe an, afirmă compania.
Fondul verde SUA-China investește 100 de milioane de dolari în proiecte de eficiență energetică pentru furnizorii Apple.
Apple s-a alăturat și altor producători de vârf cu obiective climatice. De exemplu, Microsoft Corp. a raportat că intenționează să obțină emisiile negative până în 2030, iar până în 2050, să elimine complet consecințele emisiilor de dioxid de carbon de la momentul fondării companiei, în 1975.
„Afacerile au o oportunitate extraordinară de a ajuta la crearea unui viitor durabil, a cărui necesitate este dictată de grija față de planeta pe care trăim cu toții”, sunt afirmații menționate în document ce aparțin CEO-ului Apple, Tim Cook. ” El și-a exprimat speranța că angajamentul companiei față de emisiile de gaze cu efect de seră va crea o bază pentru schimbări mai mari, locuri de muncă și creștere economică puternică.
Fondată în 1976, Apple produce telefoane mobile, iPad-uri, iMacs, MacBooks, iPod-uri și alte echipamente de înaltă tehnologie. Societatea, cu sediul în Cupertino, California, este una dintre cele mai mari din lume. Capitalizarea sa de piață depășește 1,6 trilioane de dolari.