Acum în direct

Title

Artist

Franța nu mai tipărește fără necesitate  cecuri pe hârtie

Scris de la 4 august 2023

Casieriile din magazinele franceze vor tipări de acum înainte cecuri doar la cererea clienților. Deși acestea vor fi în continuare obligatorii în restaurante sau garaje.

În Franța, a intrat în vigoare renunțarea la tipărirea sistematică a cecurilor de casierie pe hârtie. Această măsură, care se aplică și în cazul cecurilor emise cu cardul bancar, a fost luată în numele protecției mediului.

Cu toate acestea, măsura a fost criticată de cei care consideră că, pentru mulți francezi, cecurile de casă reprezintă un instrument de gestionare a bugetului familial.

De fapt, cecurile nu vor dispărea cu totul: oamenii vor putea cere o imprimare a acestora pentru a risipi îndoielile legate de prețuri, de exemplu. Iar în unele cazuri, cum ar fi restaurantele, hotelurile, coaforii, garajele etc.. – imprimarea va rămâne obligatorie.

Această inovație a intrat în vigoare la 1 august. În aceeași zi, consumatorii francezi s-au confruntat cu o nouă creștere de 10% a tarifelor reglementate la electricitate. Această majorare, care va afecta atât gospodăriile, cât și întreprinderile mici, reflectă dorința guvernului de a reduce treptat presiunea asupra finanțelor publice.


Acum în direct

Title

Artist