Încălzirea globală duce la dispariția pinguinilor din estul Antarcticii
Written by EcoFM on 20 octombrie 2022
Potrivit ecologistei Louise Emmerson, numărul acestor animale a scăzut cu 43% numai în ultimii 10 ani.
Încălzirea globală ar putea duce la dispariția populației de pinguini Adelie de pe coasta de est a Antarcticii din cauza lipsei de hrană, titrează ziarul The Guardian.
Ecologista Louise Emmerson a declarat că numărul indivizilor a scăzut cu 43% numai în ultimii 10 ani, situație care ar putea duce la „aproape dispariția” speciei. Rezultată în urma schimbărilor climaice „lipsa de acces la hrană provoacă la puii de penguin o greutate de doar 90 de grame la naștere”, cu mult mai puțin decât în mod normal, și adesea nu supraviețuiesc, a menționat Emmerson.
După cum explică ziarul, încălzirea globală cauzează „topirea rapidă a ghețarilor arctici”, habitatul natural al păsărilor, ceea ce face ca pinguinilor să le fie dificil să ajungă la apă. Din această cauză, există o lipsă acută de hrană, pinguinii se străduiesc să își hrănească puii și adesea sunt nevoiți să se îndepărteze la distanțe mari de locurile de cuibărit, lăsându-și puii nesupravegheați. O astfel de situație afectează numărul populației lor.
Jane Younger, de la Institutul de Cercetări Marine și Antarctice de la Universitatea Tasmania din Australia, a declarat: „Dimensiunea și rata de declin al populației sunt extrem de alarmante și este nevoie urgentă de măsuri pentru a conserva pinguinii”.
Pinguinii Adelie sunt animale mici, cu o înălțime de aproximativ 70 cm și o greutate de 4-6 kg. Se deosebesc de alți pinguini prin inelele albe din jurul ochilor și un smoc de pene lungi, pe care le pot ridica la nevoie.