Current track

Title

Artist

Potrivit savanților 90% din populația delfinilor din Oceanul Indian au fost deja distruse

Written by on 9 martie 2020

Din anul 1980, 90% din populația de delfini din Oceanul Indian a fost distrusă ca urmare a pescuitului comercial. Despre acest fapt titrează  Independent cu referire la un nou studiu al oamenilor de știință. Potrivit savanților, cauza atâtor morți au devenit plasele speciale pentru pescuitul de ton. Aceste plase sunt suspendate pe suprafața apei până la 30 km lungime și până la 20 m adâncime. Această metodă de pescuit este interzisă în largul mării.

Dimensiunile plasei sunt calculate astfel încât numai capul de ton să poată pătrunde în interior: branhiile peștelui intră în plasă atunci când încearcă să iasă din capcană. În practică, rechinii, țestoasele, leii de mare, balenele și delfinii de asemenea nimeresc în plasă. Pentru a afla adevărul despre metodele „negre” ale pescarilor, oamenii de știință au combinat rezultatele pescuitului  din 1981 până în 2016. În special, delfinii au devenit victimele plaselor, stabilind  maxima de aproape 100 de mii de indivizi pe an în perioada 2004-2006, apoi valorile au scăzut la 80 de mii, în ciuda creșterii pescuitului de ton.

Oamenii de știință concluzionează că din anul 1950 până în 2018, 4,1 milioane de cetacee mici au fost ucise, în medie, numărul acestora este de 13% în raport cu anul 2018. Cu toate acestea, valorile pot fi semnificativ mai mari, sugerează biologii.

Rata actuală de capturi de cetacee poate fi de ordinul a 175 de victime la 1000 de tone de ton, în scădere de la o estimare de la sfârșitul anilor ’70, care atingea 600 de indivizi, a confirmat studiul.

Țările cu pescuit industrial de ton care ar putea înregistra valori mari în cazul capturilor de cetacee sunt: Iran, Indonezia, India, Sri Lanka, Pakistan, Oman, Yemen, Emiratele Unite și Tanzania. Iranul și Indonezia nu au monitorizare națională a capturilor de cetacee.

Merită de remarcat faptul că milioane de rechini din întreaga lume suferă zilnic din cauza cârligelor de pescuit care rămân în corpul animalelor până la 7 ani, în același timp, rechinii nu îi pot scoate de sine stătător. Conform noilor cercetări ale Universității din Hawaii, cârligele de pescuit se agață de pielea și gura rechinilor și rămân acolo mulți ani, ceea ce provoacă grave probleme de sănătate, în special sângerare internă și necroză tisulară.

În perioada 2011 – 2019, biologii marini au studiat rechinii tigru din Tahiti și au descoperit că 38% au cel cel puțin un cârlig de pescuit. Pescarii comerciali folosesc plase de pescuit speciale cu zeci de mii de astfel de cârlige. Acestea sunt aruncate în ocean și lăsate pe fundul mării sau atașate la suprafață cu plute.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist